Toyota Iasi Adventure Raid 2007

        Off-Road Club Iaşi cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, organizează, într-un cadru natural deosebit, a V-a ediţie a competiţiei “Toyota Iasi Adventure Raid 2007”.
“Toyota Iasi Adventure Raid 2007” se va desfăşura pe durata a patru zile, timp în care vor fi testate abilităţile piloţilor de a conduce în teren accidentat, anduranţa maşinilor, descifrarea roadbook-urilor şi spiritul de echipă al celor ce se vor aventura să participe.
Competiţia este deschisa pentru clasele open, extrem si moto, se va desfaşura pe echipe, formate din două maşini respectiv motociclete. Echipele vor parcurge diferite etape, unele cu grad de dificultate mare, fără a avea un alt sprijin decât propria îndemânare.
Startul competiţiei va avea loc vineri, 26.10.2007, la orele 08.00, din faţa Palatului Culturii, de unde se va da startul oficial in concurs. Probele la care vor participa concurentii vor totaliza un traseu în lungime totala de circa 80 km in prima zi, în decorul pădurilor din zona Iasului, traversând porţiuni de teren cu grad de dificultate ridicat.
Toate obstacolele întâlnite pe traseu sunt 100% naturale. Pentru parcurgerea corectă a traseului, copilotul va trebui să navigheze cu ajutorul unui roadbook, ce va fi distribuit fiecărei echipe la începutul zilei, înainte de start. Clasamentul final va fi întocmit în funcţie de punctajul cumulat obţinut de cele două maşini ale fiecarei echipe.
Spectaculozitatea Trialului consta în parcurgerea unui traseu bine delimitat, cu diferite surprize puse la cale de organizatori, toate acestea contra cronometru.
Ca orice concurs respectabil, “Toyota Iasi Adventure Raid” va beneficia şi de o festivitate de premiere, ce va avea loc duminică, 27 octombrie, ora 15.00 în faţa Palatului Culturii.
Se vor acorda premii pentru primele trei echipaje în ordinea ierarhiei, ce se va stabili prin regulamentul concursului şi, în mod deosebit va fi premiat – cu trofeul Team Spirit – un echipaj care, cu riscul de a pierde minute şi puncte, va oferi suport echipelor aflate în dificultate.
Ca şi în ediţiile precedente se menţine caracterul internaţional al concursului, prin participarea a echipajelor venite din Grecia, Bulgaria, Italia, alături de reprezentanţii cluburilor offroad din toată ţara.
Noutatea ediţiei din acest an constă în accesul publicului larg la expoziţia oficială ce va avea loc în perimetrul Palatului Culturii şi va prezenta celor interesaţi principalele modele de teren comercializate de dealerii ieşeni.
Competiţia este recunoscută oficial în calendarul naţional al evenimentelor de acest gen, echipele participante având posibilitatea de a acumula puncte în clasament.

 

Program de desfasurare

[table id=4 /]