Actiuni Umanitare

  • Actiuni Umanitare
Actiune Umanitara "Magia Craciunului nu dispare" 2020

Anul acesta, Clubul Offroad Iasi a organizat actiunea umanitara "Magia Craciunului nu dispare". Participantii au dus cadourile Mosului la copiii scolii primare Tufestii de Sus, cu respectarea normelor actuale.

Actiune Umanitara \"Prieteni de Offroad\" 2016

Actiunea umanitara din acest an ne-a dus la copiii scolii din satul Rotaria.

Actiune Umanitara \"Prieteni de Offroad\" 2014

Foto: Andrei Postolache

Actiune Umanitara \"Caravana de Craciun\" 2013

Foto: Andrei Postolache

Impreuna aproape de oameni! Dobrovat 2012

Actiune umanitara 2012 \"Impreuna aproape de oameni\". Organizator - Offroad Club Iasi. Locatie - com Dobrovat - Iasi. Data - 07.04.2012. Clubul distribuie 150 pachete cu alimente locuitorilor varstnici ai comunei Dobrovat, dar si obiecte de imbracaminte si jucarii copiilor din comuna. Majoritatea beneficiarilor de pachete alimentare au varste cuprinse intre 60 si 98 ani. CSC Etichete&ASQ Labels din Belgia doneaza haine si jucarii. Clubul Offroad Vaslui se alatura actiunii umanitare.

Actiune umanitara - \"POVESTE DE CRACIUN\" - 17 decembrie 2011

Actiunea umanitara a Clubului Offroad Iasi sa desfasurat in satul Zmeu comuna Lungani sub numele de\" Poveste de Craciun\". Satul Zmeu este situat la polul extrem al saraciei in Jud. Iasi motiv pentru care membrii Clubului Offroad Iasi au hotarat sa aduca zambet si lumina si in acest loc uitat de lume. Donatiile membrilor clubului au fost in valoare de 5000ron, suma cu care s-au realizat 60 pachete cu dulciuri pentru copii gradinitei Zmeu din grupa mica, grupa mare si grupa pregatitoare. S.c. \"Ies Italia System\" S.R.L. prin Dl. Gabi Seserman a contribuit la alcatuirea pachetelor cu 1000ron. Prin amabilitatea D-lui. Bjorn Buckins copii din gradinita si toti localnicii satului au primit obiecte de imbracaminte pentru sezonul rece. Firma \"Cosseli \" si\" Casa Copou\" s-au ingrijit ca localnicii sa primeasca produse alimentare prin cele 60 de pachete donate catre Clubul Offroad Iasi. Clubul Offroad Vaslui, fratele mai mic al offroadului moldovenesc a fost la inaltime cu 60 pachete pentru copii de gradinita - multumim presedintelui Ciprian Ilisei. Baumax Iasi prin Dl. Bogdan s-a ingrijit ca fiecare grupa a gradinitei sa primeasca cate un brad, globuri, beteala si tot ce trebuie pentru a fi impodobit , precum si 20 baxuri de iaurt Danone care au fost suficiente pentru toti localnicii satului Zmeu. Copiii de la gradinita\" Sfantul Eremia\" din Tomesti -Iasi si copii scolii \"Generala nr .34\" Iasi au avut pachete pentru toti copii din gradinita si impreuna cu acestia au sustinut un spectacol de neuitat. Transportul copiilor din Iasi - Zmeu a fost asigurat de S.C. \"Randunica\" S.r.l. cu 2 microbuze prin amabilitatea D-lui Dan Sale. Intr-un cadru festiv alaturi de Prefectul Iasului Dl. Dragomir Tomasenschi, reprezentantul Politiei Rutiere Iasi, primarul comunei Lungani, consilierii locali, consilierul pe probleme de etnie roma Demostene Olaru si directorul scolii Zmeu localnicii au primit urari, ganduri bune si traditionalul \"Craciun Fericit!\". Presedintele clubului, Copacinschi Robert, a premiat extra cu o papusa pe cea mai buna fetita din clasa iar Directorul General Toyota Iasi Dl. Gabi Manolache pe cel mai bun elev al scolii cu premiul de 250 ron. Numeroasele pachete au fost transportate de membrii Clubului Offroad Iasi care au alcatuit o caravana umanitara de 29 de masini, Toyota,Mercedes G, Suzuki Samurai, Jeep Wrangler, Jeep Cheroke, Mitsubishi care au parcurs traseul de 70km fara nici o problema; ca de, unii mai merg si pe la Campionatul National de Offroad... \"Poveste de Craciun\" se opreste aici dar actiunile umanitare ale Clubului Offroad Iasi nu pentru ca suntem pregatiti pentru o noua provocare si sunt multi cei nevoiasi care ne asteapta si au nevoie de noi... Craciun Fericit!

Actiunea de ecologizare - Paduri mai curate 2011

Acțiunea s-a numit \"Paduri mai curate\" si a constat în ecologizarea unei suprafețe de pădure din zona fostei grădini zoologice în data de 03 aprilie 2011 în parteneriat cu ”Agenția de Mediu” Iasi. Membrii clubului sustinuți de parteneri si simpatizanti au strîns peste o tonă de gunoaie rămase în pădure în urma iesirilor la picnic ale iesenilor sau în urma altor acțiuni în natură. Această etapă va fi urmată de o acțiune de împădurire prin plantarea de pomi alături de ”Romsilva” Iasi. Mesajul pe care vrem să-l transmitem iesenilor cu această ocazie este: \"Lăsați verdele să se vadă!\" Mulțumim partenerilor care au fost alături de noi: Prefectura Iasi, Agentia de Mediu Iasi, Romsilva, Lukoil, Toyota Iasi, Mobil1 prin Lubexpert, Cosmote, Iulius Mall.

Departe de sosea, aproape de sufletul tau - 2011

Acțiunile umanitare organizate de Clubul ”Offroad” Iasi nu mai sunt de mult o noutate, ele reprezentînd practic continuarea unei tradiții inițiate de Bogdan Pavlov a cărui memorie dorim să o cinstim din nou si cu această ocazie. Anul acesta acțiunea umanitară de pasti se va desfăsura sub denumirea \"Departe de sosea, aproape de sufletul tău\" si a avut loc duminică 17.04.2011 în satele Cărbunari si Poiana cu Cetate din comuna Grajduri.

Mos Craciun alaturi de victimele accidentului feroviar Scanteia 2009 - 2010

Clubul Offroad Iasi împreună cu Poliția Rutieră au adus Mosul pentru cei 17copii (cu vîrste între 3 si 16ani) care au rămas singuri după accidentul feroviar Scînteia 2009 . La ora 11.00 Mosul coboară dintr-o masină de offroad după un drum lung si istovitor; copiii asteptau cuminți în spațiul de joacă la Mc Donald\'s Iasi. Bucuria întîlnirii cu Mosul a fost emoționantă iar după un program de colinde si poezii susținut chiar de copii, Mosul a împărțit pentru fiecare daruri cu dulciuri, jucării, hăinuțe si alte cadouri pe care acestia si le-au dorit . În jurul orei 12.30 copiii au fost condusi spre casele lor acestia fiind nerăbdători să desfacă cadourile primite de la Mos Crăciun. Noi, initiatorii actiunii, am rămas mulțumiți pentru că am putut aduce zîmbetul pe fețele acestor copii.

Actiune Umanitara - Padureni 2009

Clubul Offroad Iasi în parteneriat cu clubul Lyons isi unesc forțele pentru prima dată în scop umanitar. Obiectivul este ajutorarea locuitorilor catunului Pădureni, pentru care s-au strîns 6000 RON, bani cu care membrii cluburilor au cumpărat produse din carne, preparate din carne, dulciuri, zahar, ulei dar si produse specifice curățeniei în gospodăriile sătesti. Domnul Bjorn Buuckinx membru al Clubului Offroad Iasi a împărțit jucării pentru copiii din cătunul Pădureni. Dimineață la ora 9.00 pachetele au fost încărcate în masinile clubului (Toyota Hilux, Jeep Wrangler, Mercedes G Cclasse, Suzuki) iar convoiul a plecat spre Pădureni. Pe o vreme potrivnică la -20 grade membrii cluburilor au înfruntat natura si au ajuns în jurul orei 15.00 la destinație aproximativ 40km de Iasi. Pachetele au fost împărțite la fiecare locuitor de membrii clubului coordonați de presedintele Bogdan Pavlov. Seara s-a lăsat repede peste cătunul Pădureni, oamenii ramînînd cu treburile lor dar si cu mulțumirea că nu sunt uitați de Dumnezeu si că pachetele primite au adus bucuria de Sărbători si în casele lor.

Actiune umanitara Pipirig 2008

Membrii Clubului Offroad Iasi hotărăsc să ajute familiile nevoiase din satul Pipirig, județul Neamnț. În acest sens s-au strîns sume de bani pentru pachete cu zahăr, făină, ulei, conserve de carne, preparate din carne, conserve de legume, fructe si apă minerală, precum si alte obiecte specifice curățeniei în gospodăriile sătesti. Pachetele au fost transportate cu ajutorul masinilor offroad echipate pentru drumuri grele (Toyota, Mercedes, Suzuki) care au făcut față cu usurință condițiilor de drum. La orele 12.00 am ajuns la destinație în satul Pipirig unde împreună cu primarul comunei am împărțit pachetele pentru familiile nevoiase. La orele 16.00 membrii clubului pleacă spre Iasi cu multumirea că în urma acțiunii lor au făcut acei oameni fericiți.