Toyota Iasi Adventure Raid 2008

        Etapa din Campionatul Naţional de Off-Road ce cade în organizarea clubului ieşean de specialitate nu se va mai desfăşura la Iaşi, ci pe raza comunei Pipirig (judeţul Neamţ)! Programată între 2 şi 5 octombrie, Toyota Iaşi Adventure Raid se anunţă cel puţin la fel de atractivă, iar organizatorii le pregătesc tot felul de surprize participanţilor. Este cunoscut faptul că membrii clubului gazdă nu au voie să participe, dar în schimb au toată libertatea să le pună celorlalţi concurenţi la dispoziţie un traseu cît mai dificil cu putinţă.

Toyota Iaşi Adventure Raid se va desfăşura pe durata a patru zile, timp în care vor fi testate abilităţile piloţilor de a conduce în teren accidentat, anduranţa maşinilor, descifrarea roadbook‑urilor şi spiritul de echipă al celor ce se vor aventura să participe. Competiţia este deschisă pentru clasele open, extrem şi moto, se va desfăşura pe echipe, formate din două maşini respectiv motociclete. Echipele vor parcurge diferite etape, unele cu grad de dificultate mare, fără a avea un alt sprijin decît propria îndemînare.
Joi, 2 octombrie, va fi prima zi a Toyota Iaşi Adventure Raid 2008, a VI‑a etapă în Campionatul Naţional de Off-Road, zi în care sînt aşteptaţi concurenţii pentru a fi cazaţi şi chemaţi la un briefing înainte de miezul nopţii. Startul oficial este programat a doua zi, la ora 9, iar sîmbătă se va concura începînd cu aceeaşi oră. Vor fi două zile pline de probe speciale, care mai de care mai dificile, concurenţii urmînd să străbată cîte 100 kilometri pe zi. Să nu cumva să credeţi că-s puţini kilometri din moment ce nu-i exclus ca unele echipaje, care au luat startul vineri, să ajungă la destinaţie poate chiar şi în zorii zilei de sîmbătă, iar după numai cîteva ore de odihnă să se prezinte la un nou start.
Duminică, între orele 10 şi 14, este programat trialul, iar la această probă chiar contează timpul obţinut, însă nu trebuie omise nici penalizările ce pot interveni. Imediat după ultimul concurent va avea loc festivitatea de premiere.
Cazarea participanţilor va fi asigurată la Hotelul “Sf. Paisie de la Neamţ”, de 3 stele, iar taxa de participare este de 550 lei/participant şi se va achita la sosire.

Toate obstacolele întîlnite pe traseu sînt sută la sută naturale. Pentru parcurgerea corectă a traseului, copilotul va trebui să navigheze cu ajutorul unui roadbook, ce va fi distribuit fiecărei echipe la începutul zilei, înainte de start. Clasamentul final va fi întocmit în funcţie de punctajul cumulat obţinut de cele două maşini ale fiecărei echipe.
Spectaculozitatea Trialului constă în parcurgerea unui traseu bine delimitat, cu diferite surprize puse la cale de organizatori, toate acestea contra cronometru.
Se vor acorda premii pentru primele trei echipaje în ordinea ierarhiei, ce se va stabili prin regulamentul concursului şi, în mod deosebit va fi premiat – cu trofeul Team Spirit – un echipaj care, cu riscul de a pierde minute şi puncte, va oferi suport echipelor aflate în dificultate.

 

Program de desfasurare

[table id=5 /]

Echipaje inscrise

[table id=8 /]

[table id=9 /]

[table id=10 /]

[table id=7 /]